banner
Bostadsuthyrning Kontakt Gårdsbutik Produkter Gårdens djur

Välkommen till gården och vår gårdsbutik!

Appelblads gård är en gammal släktgård. De första byggnaderna uppfördes på 1840 talet. Här har omkring 35 barn vuxit upp. Gården har funnits i nuvarande ägares släkt i tre generationer. Det äldsta huset är bagarstugan i mitten ovan. Detta hus flyttades till gården omkring 1860, men hade då redan flyttats en gång tidigare, från Umeå ut till byn i början av 1800-talet.

På gården har det funnits djur sedan 1840-talet. Under nittonhundratalet odlades på gården, liksom på andra gårdar i byn, potatis i stora mängder - Trehörningen har intet för intet kallats "Pärhörningen". Nuvarande ägare, Johan Appelblad, har uppfödning av köttdjur och ett litet hönseri. På gården finns också ett eget styckeri. I gårdsbutiken kan du köpa kalvkött, fläskkött, potatis samt ägg från höns som går ute mest hela tiden.

Utöver potatisodling och uppfödning av köttdjur tillverkar vi takspån och utför legosågning. Vid sidan av vad gården producerar, har vi även lägenheter och hus för uthyrning i Trehörningen och Tavelsjö.

 

Välkommen in!

info@appelblad.com